Έκτακτη Συνεδρίαση ΔΗΣΥΝ Παγγαίου: 02/04/2022

Δελτίο Τύπου Έκτακτης Συνεδρίασης

Χθες, Σάββατο 2 Απριλίου του 2022 και ώρα 19:00, πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνεδρίαση/τηλεδιάσκεψη του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων του Δήμου Παγγαίου, καθώς κρίθηκε απαραίτητο να συζητηθούν ορισμένα θέματα της επικαιρότητας αλλά και προτάσεις που αφορούν τόσο την λειτουργία του Σώματος όσο και μελλοντικές δράσεις σε όλο το εύρος του Δήμου Παγγαίου.

Συμμετοχή του ΔΗΣΥΝ Παγγαίου στην εκπαίδευση εθελοντών στην ΚΑΡΠΑ και στην χρήση εξωτερικού απινιδωτή, το Σάββατο 19 Μαρτίου του 2022.

Στην παρούσα Έκτακτη Συνεδρίαση παραβρέθηκαν 14 μέλη του Σώματος, με 1 εκ των οποίων ( Θεριακής Σπυρίδων) να αποτελεί την παρθενική του συμμετοχή στο ΔΗΣΥΝ. Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν 5 στο σύνολο, και συγκεκριμένα τα εξής:

  1. Συζήτηση από το Σώμα για ανακατανομή των μελών (τακτικά και αναπληρωματικά μέλη), καθώς και προσθήκη νέων μελών, έπειτα από την συμπλήρωση της απαραίτητης φόρμας εγγραφής στο μητρώο. Καλώς ορίζουμε τα νέα μέλη, Σπύρο Θεριακή, Εριέττα Τερζή και Θανάση Καψιμάλη. Τους ευχόμαστε καλή αρχή και μία άριστη επικοινωνία-συνεργασία με το υπόλοιπο Σώμα.
  2. Συζήτηση από το Σώμα για δημιουργία ενός ηλεκτρονικού καταλόγου των πτυχιούχων του Δήμου Παγγαίου, ηλικίας 18-30 ετών  (Πτυχίο ΑΕΙ, ΤΕΙ , ΟΑΕΔ, ΙΕΚ), καθώς και των ιδιαίτερων γνώσεων-δεξιοτήτων που διαθέτουν (πτυχίο μουσικού οργάνου, πτυχίο προπονητικής, γνώσεις Η/Υ). Με αυτό τον τρόπο θα γνωρίζουμε το γνωστικό υπόβαθρο ατόμων, τα οποία μπορούν να εργαστούν ή να βοηθήσουν σε μελλοντικές εργασίες στον Δήμο Παγγαίου. Τέλος, στον κατάλογο αυτό θα μπορούν να έχουν πρόσβαση και επιχειρήσεις, οι οποίες αναζητούν νέο προσωπικό για πρακτική ή μόνιμη εργασία.
  3. Συζήτηση από το Σώμα για διοργάνωση ενός ετήσιου φεστιβάλ στα πρότυπα της “Agrotica”, όπου επιχειρήσεις του Δήμου Παγγαίου θα προβάλουν τις υπηρεσίες και τα προϊόντα τους. Με αυτό τον τρόπο, περισσότερος κόσμος, τόσο από τις ευρύτερες περιοχές του Δήμου Παγγαίου όσο και στις τοπικές επιχειρήσεις του τελευταίου, θα προσελκυστεί, δίνοντας ταυτόχρονα ένα προοδευτικό τόνο στην κοινωνία μας.
  4. Πρόταση για ενεργειακή αναβάθμιση του Δήμου Παγγαίου. Συγκεκριμένα, προτάθηκε η αντικατάσταση των ενεργοβόρων δημόσιων λαμπτήρων με λάμπες παροχής ενέργειας από φωτοβολταΐκό πάνελ, έλεγχος κατανάλωσης νερού στις δημόσιες βρύσες, δημιουργία ενός spot για την προστασία του περιβάλλοντος, κ.τ.λ. Επιπλέον, για την παρούσα πρόταση, ψηφίστηκε η άμεση ανάγκη επικοινωνίας με τους αρμόδιους φορείς του Δήμου Παγγαίου για ενεργειακά ζητήματα, καθώς και με την επιστημονική κοινότητα που ασχολείται με το παρόν θέμα.
  5. Πρόταση και συζήτηση από το Σώμα για την διοργάνωση ημερίδας επαγγελματικού προσανατολισμού τόσο προς τους μαθητές του Δήμου Παγγαίου και εν δυνάμει σε αυτούς του νεοσύστατου Κοινωνικού Φροντιστηρίου όσο και προς κάθε προβληματισμένο νέο, ο οποίος αναζητά το μελλοντικό του επάγγελμα. Την ημερίδα θα την στελεχώσουν πανεπιστημιακά μέλη του ΔΙ.ΠΑ.Ε Καβάλας και λοιπών Ανωτάτων Ιδρυμάτων ανά την επικράτεια.
  6. Τέλος, υπερψηφίστηκε από όλο το Σώμα, η παρακάτω πρόταση: Κατανοώντας την αναγκαιότητα αλλαγής της καταστατικής μορφής των Δημοτικών Συμβουλίων Νέων όλης της χώρας, προτείνεται η δημιουργία μιας ομάδας-επιτροπής, η οποία θα αναλάβει τη σύνταξη και αποστολή της Προτάσεως στην ΚΕΔΕ, σχετικά με την νομική κατοχύρωση των Συμβουλίων. Στο πλαίσιο αυτό, προτείνω κάλεσμα όλων των Προέδρων των Δημοτικών Συμβουλίων Νέων, του Προέδρου της Επιτροπής Παιδείας, Θρησκευμάτων και Νεολαίας της ΚΕΔΕ κ. Σπυρίδωνος Σταματόπουλου, τη Διευθύντρια της ΕΕΤΑΑ κα. Γιούλη Γκόνου, και τέλος, κα. Έλλη Χριστούλα για τη διεξαγωγή ενός διαλόγου επί του θέματος αυτού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι προτάσεις 2,3,4 και 5 υπερψηφίστηκαν από το σύνολο των παρόντων μελών, οδηγήθηκαν στις αντίστοιχες ομάδες-επιτροπές του ΔΗΣΥΝ, καθώς και προβλέφθηκε η δημιουργία νέων ομάδων εργασίας πάνω σε αυτές από το Σώμα.

Copyright © 2021 Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Δήμου Παγγαίου. Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.