Έκτακτη Συνεδρίαση ΔΗΣΥΝ: 23/01/2022

Δελτίο Τύπου Έκτακτης Συνεδρίασης

Την περασμένη Κυριακή 23 Ιανουαρίου του 2022 και ώρα 19:00, πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνεδρίαση/τηλεδιάσκεψη του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων του Δήμου Παγγαίου, καθώς κρίθηκε απαραίτητο να συζητηθούν ορισμένα θέματα της επικαιρότητας αλλά και της μελλοντικής Ενημερωτικής Ημερίδας που θα λάβει χώρα το ερχόμενο Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022, στις 18:00 στην πλατφόρμα του YouTube (https://m.youtube.com/channel/UCrFcfu2ZzW1ckLyJLTDk50g), με κυρίαρχο θέμα συζήτησης τα προγράμματα ανταλλαγής Νέων και τον Εθελοντισμό.

Απόσπασμα από την Έκτακτη Συνεδρίαση 23/01/2022

Στην συνεδρίαση παραβρέθηκαν 20 μέλη του Σώματος, ενώ παράλληλα συμμετείχε και ο Υπεύθυνος του Γραφείου του Europe Direct Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, κ. Δημήτριος Σπιτσέρης. Τον ευχαριστούμε θερμά για την συμμετοχή του, καθώς μέσα από μία παραγωγική συζήτηση εξέφρασε σημαντικές ιδέες για την μελλοντική μας συνεργασία, ενώ παράλληλα αφουγκράστηκε τους προβληματισμούς μας για την επικαιρότητα του Δήμου Παγγαίου αλλά και ολόκληρης της ελληνικής επικράτειας.

Όσον αφορά τα θέματα της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίασης, υπήρξε ενημέρωση για την λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου από την αρμόδια ομάδα του εγχειρήματος. Η έναρξη της λειτουργίας του κατέστη τον περασμένο Οκτώβριο και τα μαθήματα διεξάγονται κυρίως εξ αποστάσεως. Η συμμετοχή των εθελοντών καθηγητών είναι μεγάλη, ενώ να τονιστεί ότι οι αιτήσεις είναι ακόμη ανοικτές σε όποια/ον μαθητή επιθυμεί να συμμετάσχει. Η δωρεάν εκπαίδευση είναι δικαίωμα όλων!

Επιπλέον, υπήρξε ενημέρωση για την Ενημερωτική Ημερίδα του Σαββάτου από το αρμόδιο μέλος, κ. Κρυσταλία Αντωνιάδου. Μας μίλησε για το πρόγραμμα της εκδήλωσης καθώς και για τους οργανισμούς που θα συμμετάσχουν σε αυτήν. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αντλήσετε από την παρακάτω δημοσίευση στο Facebook:

https://www.facebook.com/events/6898725870170049/

Τέλος, συζητήθηκαν 3 προτάσεις που αφορούν την επικαιρότητα και τη γυναικεία κακοποίηση που βρίσκεται στο επίκεντρο τις τελευταίες μέρες:

  • Εκδηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση στις οικογένειες των θυμάτων, και με όλο το σεβασμό στη μνήμη αυτών, οι κεντρικές πλατείες και δρόμοι του Δήμου μας, να πάρουν τα ονόματα των θυμάτων (κατόπιν έγκρισης των οικογενειών).
  • Στο ευρύτερο πλαίσιο προστασίας πολιτών, να τοποθετηθεί στη σελίδα του ΔΗΣΥΝ μια καρτέλα όπου θα υπάρχουν στοιχεία επικοινωνίας και αντίστοιχες σελίδες που μπορούν να απευθυνθούν άνθρωποι που έχουν υποστεί οποιαδήποτε μορφή βίας.
  • Συνεργασία του ΔΗΣΥΝ με ειδικό ψυχολόγο σε περιπτώσεις σχολικού εκφοβισμού.

Όλες οι προτάσεις κρίθηκαν ως θετικές με τις περισσότερες από αυτές να ψηφίζονται με ομοφωνία. Το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων του Δήμου Παγγαίου είναι εδώ και καταδικάζει, κάθε τέτοιου είδους συμπεριφορές. Το δικαίωμα της Αξιοπρέπειας και της Ζωής δεν πρόκειται να μας το αφαιρέσει κανείς και πρέπει όλοι μας να το διαφυλάξουμε, ώστε να μην πάνε χαμένες και άλλες αθώες ψυχές. Τα 17 Θύματα των γυναικοκτονιών δεν πρόκειται να ξεχαστούν ποτέ!

Copyright © 2021 Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Δήμου Παγγαίου. Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.