Εκτακτή Συνεδρίαση ΔΗΣΥΝ Παγγαίου: 28/06/2022

Δελτίο Τύπου Έκτακτης Συνεδρίασης

Κατά την διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης του Σώματος μέσω τηλεδιάσκεψης, την Τρίτη 28 Ιουνίου του 2022 και ώρα 20:00, πραγματοποιήθηκε συζήτηση μεταξύ των μελών για τις καταστροφές που υπέστη ο Δήμος Παγγαίου από τη θεομηνία του προηγούμενου Σαββατοκύριακου, καθώς και η ανάγκη για άμεσες λύσεις, προκείμενου να αποζημιωθούν οι πληγέντες.

Απόσπασμα από την συνάντηση φορέων της πολιτείας και αγροτών με σκοπό τις άμεσες λύσεις για την αντιμετώπιση των καταστροφών στον αγροτικό τομέα του Δήμου Παγγαίου

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε ομόφωνα:

  1. Σύνταξη επιστολής που θα απευθύνεται σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς που αποτελούν αρμόδιοι για την υποστήριξη των παραγωγών,που υπέστησαν ολοκληρωτικές καταστροφές στα αγροτεμάχιά τους (κυρίως στις δημοτικές ενότητες Ορφανού, Πιερέων και ένα μέρος των Ελευθερών). Θεωρούμε, ότι ένα πακέτο/δέσμη μέτρων άμεσης οικονομικής στήριξης προς το πρωτογενή τομέα του Δήμου Παγγαίου, θα δώσει μία ανάσα στους πληγέντες, οι οποίοι και φυσικά κατέχουν την απόλυτη στήριξη του ΔΗΣΥΝ. Επιπλέον, με την συγκεκριμένη επιστολή θα γνωστοποιούμε τις θέσεις μας για τα γεγονότα, και θα προτείνουμε λύσεις που θα έχουν διαχρονικό χαρακτήρα, ώστε να ληφθεί σοβαρά το μέλλον και η συνέχεια του συγκεκριμένου βασικού πυλώνα της οικονομίας του Δήμου μας. Μέλλον, που θα στηριχθεί με συγκεκριμένες ενέργειες χρηματοδότησης και γενικότερα παροχής ευνοϊκών μέτρων που θα δώσουν ίσες ευκαιρίες σε νέους για επιχειρείν, εκμάθηση και όχι μόνο.
  2. Ομόφωνο ψήφισμα υπερ της ουδετερότητας και του αέναου σκοπού του ΔΗΣΥΝ Παγγαίου, που μέσω ανάρτησης τις επόμενες ημέρες θα επεξηγεί στις νέες και στους νέους, τον σκοπό λειτουργίας, τις ηθικές και βασικές αρχές και αξίες του Σώματος, καθώς και ένα μήνυμα προς τα υποψήφια μέλη του θα επιλέξουν να ενταχθούν στο νέο μητρώο εγγραφών για την νέα πιλοτική διετία 2022-2024.
  3. Σύνταξη επιστολής προς το ΔΗΣΥΝ Λαρισσαίων, όπου θα αναφράφονται τα γεγονότα και πιδράσεις που πραγματοποιήθηκαν μέχρι σήμερα, καθώς και οι τρόποι επιρροής του ΔΗΣΥΝ στην τοπική κοινωνία. Η συγκεκριμένη επιστολή θα συμπεριληφθεί στις συζητήσεις του 2ου Φεστιβάλ Διά βίου Μάθησης και Νεολαίας του ΔΗΣΥΝ Λαρισσαίων, την Πέμπτη 30 Ιουνίου.
  4. Κάλεσμα και συμμετοχή των νέων του ΔΗΣΥΝ στο Πανελλήνιο Πρωτάθημα Στίβου Κ-16, που θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Στάδιο Ελευθερούπολης, την Παρακευή και το Σάββατο, 1 και 2 Ιουλίου αντίστοιχα.
  5. Εκ νέου συζητήσεις για προσπάθεια δημιουργίας δράσης οδικής συμπεριφοράς, μετά και τα πρόσφατα θανατηφόρα ατυχήματα στον δήμο μας, με σκοπό την πρόληψη νέων ατυχημάτων και την σωστή ενημέρωση των οδηγών.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων του Δήμου Παγγαίου χαιρετίζει κάθε προσπάθεια κοινωνικής αλληλεγγύης και αντιμετώπισης κάθε προβλήματος που αφορά την τοπική κοινωνία του Δήμου Παγγαίου. Η κλιματική αλλαγή μας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, και οι άμεσες λύσεις για τον περιορισμό της είναι πιο επιτακτικές από ποτέ. Κανένας άπραγος μπροστά σε αυτή την κρίση, γιατί όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε, με σωστές επιλογές και κινήσεις, που θα σκιαγραφήσουν τα νέα δεδομένα του τόπου μας.

Copyright © 2021 Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Δήμου Παγγαίου. Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.